Friluftsgudstjeneste på Boring Kirkebanke d. 31.8.2014

Traditionen tro har vi også i år afholdt friluftsgudstjeneste på Boring Kirkebanke. Sognepræst Annette Lyster-Clausen, Uldum stod for gudstjenesten. Hele formiddagen vekslede det mellem kraftige byger og lidt sol – efter middag skulle vi afgøre om det blev i det fri. Kl. 13 blev det ved fælles hjælp besluttet, at vi trodser vejrguderne og gennemfører. Det viste sig, at være en god beslutning – det holdt tørvejr og solen tittede frem.

De lokale spejdere havde lavet alterbord og et kors. Tak for det. Hurtigt blev der sat halmballer i en halvcirkel – små pavilloner rejst så præst, organist og kirkesanger kunne være i tørvejr. Flaget hejst på banken og gudstjenesten kunne begynde præcis kl. 14.00. Anette Lyster- Clausen stod i ny høstet halm til knæene.

Hans Madsen Skovby har i træ lavet en særdeles smuk og speciel døbefont med tilhørende dåbskande. Disse ting havde vi fået lov at låne til dagens dåb. Stor tak til Hans Madsen, Skovby.

For første gang skulle der være barnedåb under åben himmel. Lille Freya på fire og en halv måned skulle døbes. Freyas mor Lonnie Michalek Bøgebjerg, Rask Mølle havde fået præstens ja til dåb i der fri. Anette Lyster- Clausen havde indhentet og fået tilladelsen hos biskop Marianne Christensen, Haderslev. Det er første gang i Hedensted provsti, at der har været dåb i det fri.

De ca. 100 folk der overværede dåben og gudstjenesten fik en dejlig og speciel oplevelse.

Senere serverede menighedsrådene kaffe og hjemmebag.

Vi sluttede med, at være enige om, at det havde været en rigtig god dag på Boring Kirkebanke

Sommerjazz i Hvirring præstegårrd:

Torsdag d. 12 juni 2014 kl.18.00 var der sommmerjazz i Hvirring. I år var det flot vejr så arrangementet var i den smukke præstegårdshave. Ca 80 mennesker oplevede en dejlig koncert med traditionel jazzmusik spillet af det oplagte orkester Jysk naturjazz.
Publikum havde medbragt picnic kurv m.m. Det var en hyggelig og glad aften for alle - også en slags afsked med Hans Jørgen. Et vellykket arrangement.

(- Ellen Grangaard)

Sogneudflugt for Hvirring og Hornborg sogne:

D. 11. Juni 2014 afholdt vi sogneudflugt. I flot sommervejr deltog 85 mennesker. Dagen startede fra Hvirring kl. 9.30. Vi kørte ad smukke veje til Haderslev, hvor vi besøgte domkirken. Her fik vi en kort fortælling om kirken og derefter en rundvisning i den smukke kirke. Vi så bl.a. de flotte messehagler og bispekåben. Disse har vores dronning Margrethe designet.
Herfra kørte vi til restaurant Damende. Her blev der serveret en lækker og god frokost. Vi nød udsigten over Haderslev Dam . Turen gik videre gennem det smukke Sønderjylland til Skamlingsbanken. Her fik vi eftermiddagskaffe med en god lagkage. Efter fællesange var der tid til en gåtur på Skamlingsbanken. Et dejlig sted med en flot udsigt over Lillebælt. En
god sommerdag - rig på oplevelser og festlig samvær - sluttede i Hvirring kl. 18.00.

(- Ellen Grangaard)